Usluge

RAVNA OBRADA

RAVNA OBRADA

Ravna obrada stakla predstavlja obradu ivica i kantova stakla posle rezanja radi sigurnije upotrebe i smanjenja rizika od povredjivanja. Najčešće se koristi za stolove, police, staklena vrata, itd.

BUŠENJE

BUŠENJE

Staklo je veoma specifičan materijal u kom nije lako napraviti otvore bez oštećenja. Dugogodišnje iskustvo naših majstora i savremene mašine nam omogućavaju bušenje otvora različitih prečnika i oblika u staklima svih debljina.

FAZETIRANJE

FAZETIRANJE

Fazetiranje je dekorativno obaranje ivica pod različitim uglom, u širini od par milimetara do nekoliko santimetara. 

LEPLJENJE UV LAMPOM

LEPLJENJE UV LAMPOM

Savremena izrada enterijera zahteva spajanja staklo za staklo kao i staklo za metal. Za spajanje se koristi specijalni UV lepak čija se athezija vrši UV lampom. Spojevi su veoma čvrsti i postojani.

SAVIJANJE

SAVIJANJE

Savijanje stakla predstavlja termički proces oblikovanja stakla. Staklo se može savijati po različitim radijusima (lukovima). Savijena stakla mogu se seći u različite oblike, bušiti i farbati. Najčešće se koristi za rahladne vitrine, ormane, fasade, itd.

KALJENJE

KALJENJE

Kaljenje predstavlja termički proces obrade stakla u cilju poboljšavanja njegove stabilnosti, mehaničkih osobina i sigurnosti. Staklo dobija dodatnu čvrstinu i postaje otpornije na udarce i do 7 puta u odnosu na obično staklo. Takođe postaje otpornije na veće temperaturne promene a prilikom eventualnog loma se rasprskava u sitne, bezopasne komade.

LAMINIRANJE

LAMINIRANJE

Laminirana stakla se dobijaju spajanjem dva ili više slojeva stakla pod visokim pritiskom i temperaturom. Između stakala se nalazi specijalna folija (PVB folija) sa visokim faktorom UV zaštite koja omogućava odličnu termo i zvučnu izolaciju. Folija između stakala onemogućava rasprskavanje stakla ukoliko dođe do loma. To su neprobojna, sigurnosna, pancir stakla i obično se koriste za izradu staklenih ograda, fasada, nastrešnica, krovova, zidova, podova i slično.

PESKARENJE

PESKARENJE

Obrada peskiranjem se može videti kod paravana, pregradnih zidova, tuš kabina, vrata, prozora, staklenih delova, ogledala. Najčešće ima dekorativnu funkciju. Za dekoraciju poslovnog prostora, možemo da na staklene površine prenesemo Vaš logo, informacije, poruke. Moguće je peskirati površinu celog stakla ili samo motiv. Ograničenja praktično ne postoje – obrada peskarenjem se može vršiti po bilo kom motivu ili šablonu koji nam donesete ili izaberete.

FARBANJE U KOMORI (po RAL paleti) I ŠTAMPANJE

FARBANJE U KOMORI (po RAL paleti) I ŠTAMPANJE

Pored fabrički farbanih stakala (LAKOBEL) vršimo i farbanje stakala sa specijalnim bojama namenjenim isključivo za staklo. U zavisnosti od želje kupca stakla se mogu ofarbati u bilo kojoj boji iz RAL karte. Osim jednobojnog farbanja na staklu se takodje mogu i štampati sve vrste fotografija. Sve ovo nam pruža velike mogućnosti pri izradi enterijera.

IZRADA TUŠ KABINA

IZRADA TUŠ KABINA

Izrada staklenih tuš kabina i paravana proizvode se od kaljenog stakla različitih tipova i boja u debljinama 6, 8 i 10mm. Izrađuju se u svim dimezijama i oblicima potpuno prilagođeno projektu i po meri i želji naručioca sa kompletnim okovima i potrebnim gumenim lajsnama. Kabine mogu da budu ravne, ugaone i klizne. Stakleni spojevi obezbeđuju se dihtung silikonskim i magnetnim profilima što kabine čini vodonepropusnim.

REPARACIJA

REPARACIJA

Mogućnost da u najkraćem vremenskom roku izađemo na teren i izvršimo zamenu starih ili polomljenih stakala.

MONTAŽA

MONTAŽA

Mogućnost da sva stakla koja se izrađuju radionički naša ekipa montažera ugradi na objektu.

TRANSPORT

TRANSPORT

Mogućnost transporta pomoću različitih specijalnih teretnih vozila kojima u zavisnosti od količine vršimo prevoz stakala do kupca (Niš i okolina).